Ce este sodiul?

„Se folosește atât de multă sare ca supliment alimentar, încât, mulți dintre noi, dacă nu o căutăm anume, se poate să nici nu ne dăm seama de acest lucru.” – Rachel Johnson, Ph.D, M.P.H., R.D. (Președinte al Comitetului de Nutriție al Asociației Americane a Inimii și Profesor de Nutriție al Universității din Vermont). Principala sursă

Leacuri pentru inima?

Acest articol trebuia sa cuprinda descrierea unor clase de medicamente folosite in patologia cardio-vasculara. Adica trebuia sa fie extrem de arid si de plictisitor. Intrebarea este daca va exista cineva care sa citeasca un astfel de articol. Daca subiectul se adreseaza medicilor, atunci cateva pagini despre o clasa de medicamente constituie un esec de la

Mai fumez sau renunt?

Doctorii petrec ore intregi scriind articole lungi si plictisitoare cu sfaturi pentru pacienti. In general destinatarii acestor articole nu le citesc, din diverse ratiuni. In cazul in care le citesc si mai cu seama se simt vinovati, pacientii respecta cu sfintenie recomandarile, si asta pentru o perioada cuprinsa intre 3 si maximum 10 zile, perioada

Alimentatia cardiovasculara

Dieta în bolile cardiovasculare se axează în principal pe două aspecte importante: Reducerea aportului de sare   Această măsură dietetică este parte din tratament în următoarele boli cardiovasculare: Hipertensiunea arterială esențială. Ținta terapeutică: < 1500 mg/zi sare (aproximativ maxim un vârf de cuțit de sare pe zi în toate alimentele consumate în ziua respectivă). De
TOP